Restauranger

Restauranger med uteserveringar ökar intäkterna

Vi blir mer och mer kontinentala i vår livsstil och älskar att få en stund i solen med en kopp på närmaste uteservering eller att träffa vännerna över en bit mat på gathörnet.

För inte så länge sedan avslutade vi uppdraget att förnya, uppdatera, Eken bar&matsals uteservering. Med flera pergolamarkiser och inbyggd värme är detta en perfekt plats i stan. Lagom långt från city för att se den vackra siluetten och på första parkett vid slussen. Se första bilderna i bildspelet. 

Med en markiser, pergolamarkiser eller ett terrasstak kan uteserveringar/restauranger öka sin potential på flera väsentliga plan. Hur stor är platsen utanför caféet, du kanske kan expandera med dubbelt antal platser? Baren kanske blir packad frampå kvällen, med en pergolamarkiser eller ett terrasstak kan du designa ett coolt utehäng med integrerad värme och musik. På rätt stråk kan en doftande tallrik som serveras i en trevlig, synlig, miljö vara oemotståndlig reklam. Vi har kunskapen och erfarenheten att prata potential och expansion.

Efter erfarenheter av flera ägare till uteserveringar/restauranger kan vi berätta att en serveringsyta på 45 kvm rymmer ca 30 sittplatser. Bra tider kan en sittplats dra in ca 4 000 kr per dag. Hela ytan omsätter då ca 120 000 kr/dag. Med en marginal på 10 % kan en investering på en servering utomhus på ca 100 000 kr betala sig på strax över en vecka! Enligt information från Sturehof och Berns.