Projekt

Jobbar du med affärsutveckling, marknadsföring, ansvarar för ekonomi eller ergonomi på stora och små kommersiella fastigheter. Det vill säga kontor, butiker, hotell eller restauranger, då har vi goda råd.
Arbetar du som designer, arkitekt eller som byggansvarig i projekt kan vi ta fram mycket branschspecifika uppgifter som transmitterns, flamsäkerhet, ljusäkthet slitstyrka mm.
Sitter du med stora upphandlingar kan vi stötta på vägen med att tolka kravspecifikationer, dokumentationer, provmonteringar och annat för att prestera adekvat beräkning på solskyddet.

Bra – Bättre – Vertikalmarkiser

Vi vill berätta om uppdraget att göra livet behagligare på Bravida. Här är några vassa argument varför vi gillar Vertikalmarkiser så skarpt.

Bra för miljön både inne och ute. Stoppa värmestrålningen att ta sig in är mycket effektivare om solskyddet sitter utanför fönstret. En screenväv är till viss del transparent; det mesta ljuset tränger inte igenom vilket är bra på datortäta arbetsplatser. Transparensen gör att utsikten är kvar (vem vill inte ha den?). Det är bra för utemiljön  att en behaglig innetemperatur kräver mindre energi.

Bättre ekonomi. Vi vet att det krävs tre gånger så mycket energi för att kyla en fastighet än att värma den. Ett fönster släpper igenom mellan 800-1600 W/m² beroende på fönsterkvalitet. Installationen på Bravida består av 86 st vävar á cirka 5 m² och vi antar att fönstren släpper in 1200 W/m. En solig dag med en temperatur över 16 grader behöver man kyla ut 516 000 W. Med solskydd som Vertikalmarkiser så stannar värmen på utsidan. Klart att det påverkar energinotan.

Bäst är Vertikalmarkiser för de två tidigare argumenten och för att den är diskret, prisvärd och med automatik helt självreglerande. Vi tycker den är snygg också, både inifrån och utifrån. Här är lite mer coola bilder.

Första parkett på Slussen

Jobbet är klart med nya pergolamarkiser på Eken bar&matsal. Från sadeltakskonstruktion till en tandemlösning i tre sektioner för önskat utfall. Slussen är sedan nästan 80 år en central plats i stan, vad vi kan se så verkar Ekens uteservering bli detsamma, med lagom avstånd till det mesta. Här kan man sitta på första parkett och se Slussen uppdateras eller se Stockholm snygga skyline på lagom avstånd.

Fönsterdesign på Stureplan

När Sturehof öppnar ny vinbar i Sturegallerian. Vårt uppdrag var att ta fram en pergolamarkis, tak,  på nästan 50 m² med specialtyck som matchar markisen på uteserveringen. Efter ritningar från arkitekter och Sturehof har vi tagit fram hårdvaran, väv har printats, elektriker, smeder och montörer engagerats. Kan man få sig en öl!
ProjBild

 

Referensbilder