Specialgardiner


Facettegardiner

Facettegardiner är en lyckad sammansmältning av en tunn tyll och gardin. Principen är två transparanta textilier och i dem vävda horisontala tätare band som när de ligger mitt för varandra till hälften är transperanta, till hälften gardin. Drar man de täta banden så de går omlott stänger de ute både ljus och insyn. Här finns dessutom möjlighet att på ett mycket vackert sätt kontrollera ljusets mängd och karaktär.

Bandens finns i 4, 7 och 14 mm bredd. Bredare band ger större ljusinsläpp vid öppet läge .

Facettegardiner finns i 17 färger där synliga detaljer är färgkoordinerade. Komponenterna kan som alternativ beställas i vit eller aluminum. Facettegardinens maximalyta får uppgå till 4,6 m2 och kan monteras i tak, på vägg och i nisch.


Silhouettegardiner

I alla miljöer spelar solljuset en avgörande roll. Interiörens värme, atmosfär och lyster bestäms av detta. Solljuset har därför en mycket dekorativ funktion och behöver inte försakas för att kunna kontrolleras. Silhouettegardiner är den mest stilfulla lösningen!


Twistgardiner

Twistgardiner är essensen av dagens design och hög kvalitet. En diskret gardin med flera funktioner i ett. Twistgardiner har två transparenta textilier med vävda horisontala tätare band. När banden ligger mitt för varandra är gardinen till hälften transparent, till hälften tät. När de går omlott stänger de ute både ljus och insyn. Genom att rulla ner Twist gardinen och justera banden ges enastående möjligheter att variera ljusinsläpp, insyn och utseende. Twistgardiner finns i fyra grundmodeller, en mängd vävkvaliteter och ännu fler färger. Kombinationsmöjligheterna tillsammans med en diskret installation garanterar en enastående skönhet tillsammans med funktion. Twistgardinen är syskon till Facettegardinen med bredare band – eller segment – och montage utan kassett.


Texiennegardiner

Texienne och Solienne är alternativ till persienner fast i textil. Dessa specialrullgardiner är lämpliga för montering mellan glasen, men kan även monteras frihängande.

Rollienne är det självklara valet för svala och trivsamma arbetsplatser. Väven är specialbehandlad för att stå emot smuts. Välj mellan frihängande, kassettmonterad eller mellanglasplacerad. Rollienne är enkel att montera.

Effektgardin-16
Effektgardiner

En stor nyhet i enkel och modern design. Väven rullas runt steglöst och enkelt, du bestämmer själv hur ljuset ska spela i rummet eller om du vill ha helt insynsskyddat. Rätt ljus i alla lägen.