Övrigt solskydd

Träjalusiluckor

Träjalusiuckor blir mer och mer populärt. Inte bara fönster, utan även ingångar, franska balkonger och dörröppningar. Istället för vanliga persienner kan man få en exotisk miljö med träjalusiluckor istället.

Köksluckor för fönsterna, en praktisk detalj som förhöjer känslan i köket. Basmodellen täcker fönster med fyra till sex fönsterpaneler.

Välj om du vill behålla dem i sin ursprungliga färg, trä, eller måla dem i någon annan. På bilden syns den vita modellen.

Man kanske inte vill täcka hela fönstrena utan nöjer sig med en del och skyddar sig därmed från insyn, men samtidigt som det ser trevligt ut från utsidan. Denna modell är delad på mitten, så vill man täcka hela fönstret går det bra.

Solfilm

Att skydda en hel byggnad med solfilm är det enklaste och ibland också det snyggaste sättet. Det ger en spegelblank yta som stänger ute solen och höjer fastighetens utseende till skyarna. Reflecto Shield, Duralux 2000, t ex, är en solskyddsfilm som har alla de viktigaste egenskaperna för en modern solavskärmning.

Monrering ute eller inne

De avskärmar upp till 60% av solvärmen och finns alltid på plats med maximal effekt. Det nya supertäta och rephärdade ytskiktet ger lång livslängd och minimalt underhåll. Det finns filmer för alla typer av fönster, glaspartier och taklanterniner.
De kan monteras in- eller utvändigt, eller som en rullgardinskonstruktion, både för befintliga och nya byggnader. Reflecto Shield, Duralux 2000 är ett komplett system av högreflekterande filmer för laminering och rullgardiner. Från nästan osynliga mikrokompositfilmer till metalliska och mörktonade filmer. De består av specialfolie som i en vacuumprocess eller med s.k sputterteknik beläggs med metallmolekyler. Aluminium, silver, guld eller titanium, kan användas i olika kombinationer, vilket ger en stor variationsmöjlighet.