Restaurangmarkiser

Restaurangmarkiser

Vi blir mer och mer kontinentala i vår livsstil och älskar att få en stund i solen med en kopp på närmaste uteservering eller att träffa vännerna över en bit mat i gathörnet, under skydd av restaurangmarkiser.

För inte så länge sedan fick vi uppdraget att förnya Eken bar&matsals uteservering. Med flera pergolamarkiser och inbyggd värme är detta nu en perfekt plats i stan. Lagom långt från city för att se den vackra siluetten och på första parkett vid ombyggnaden av slussen. Se första bilderna i bildspelet. 

Med  terrassmarkiser, fönstermarkiser, pergolamarkiser eller terrasstak kan uteserveringar/restauranger öka sin potential på flera väsentliga plan. Hur stor är platsen utanför caféet? Du kanske kan expandera med dubbelt antal platser? Baren kanske blir packad frampå kvällen, med en pergolamarkiser eller ett terrasstak kan du designa ett coolt utehäng med integrerad värme och musik. På rätt stråk kan en doftande tallrik som serveras i en trevligt synlig miljö vara oemotståndlig reklam. Jag tror ni förstår vad detta kan påverka affärerna.  Vi har kunskapen och erfarenheten att prata potential och expansion.

Terrassmarkiser

Terrassmarkiser går alldeles utmärkt att användas som restaurangmarkiser. Förutsättningen är att man har en vägg att sätta fast den i. Det finns möjlighet att ha kappa, belysning och värme integrerat. Egna färgval och tryck kan vi ordna.

Wingline

Ett lyft för terrass, trädgård och uteservering.

Restaurangmarkiser i gruppen Wingline har en fristående kontruktion dä det går lätt att sätt upp när det är dag. Antinger i flyttbara fötter eller i fasta rörhållare.  En dubbelmarkis med max utfall på 4,5 meter åt varje håll. Väven lindas upp på en gemensam trumma i en kassett, kompakt lösning och bra skydd.

Enligt specifikationerna kan Wingline täcka 58 m2 , fast det gå förstått att sätta två bredvi varandra. Med en stor blir det utrymme för ca 40 gäster under tak, monteras den i trädgården finns det utrymme till både matplats och plats att chilla på.

Beroende på användningsområde kan dubbelmarkisen anpassas anmärkningsvärt mycket. Till exempel kan Wingline levereras med 2.6 m, 3 m eller 3.4 m pelarhöjd och i kombination med utfallets vinkel som kan justeras mellan 5° och 30°. Det är inte svårt att föreställa sig att en 2.6 m pelare med utfallsvinkel 30° alternativt 3.4 meter och 5° så har du här två helt olika stilar.
Levereras alltid med motor och fjärrkontroll.

För er som vill öka komforten eller förlänga säsongen kan en manuellt nedrullbar variovolang beställas extra. Wingline kan också levereras med belysning och värme.

Pergoline

liknar Pergolamarkiser som liknar ett Terrasstak, Dessa restaurangmarkiser är trots sin diskreta design duktig på att skydda stora ytor. Maximal storlek på markisen är 6×6 m, 36 m² för en sektion. Det är tack vare stabil främre del, fasta sidoskenor, pelare och fixerad infästning som det resulterar i ett stort stabilt tak. Sidoskenorna har integrerade rännor för vattenavrinning.

Aluminiumdelararna är pulverlackade och väven är av högsta kvalitet, som vår övriga kollektion markisvävar. Vi levererar som standard Pergoline med motor och fjärrkontroll. Pergolamarkisen kan kompletteras med vindautomatik, infravärme, belysning och fler sektioner såklart.

Den kommer att förgylla livet i trädgården och älskas av restauranggäster som vill ta sig en nypa frisk luft.

Restaurangmarkiser och ekonomi

Efter erfarenheter av flera ägare till uteserveringar/restauranger kan vi berätta att en serveringsyta på 45 kvm rymmer ca 30 sittplatser. Bra tider kan en sittplats dra in ca 4 000 kr per dag. Hela ytan omsätter då ca 120 000 kr/dag. Med en marginal på 10 % kan en investering på en servering utomhus på ca 100 000 kr betala sig på strax över en vecka! Enligt information från Sturehof och Berns.