Markiser

Passar fint

För markiser passar som tak, regnskydd, vindskydd, solskydd och insynsskydd.  Därför kommer de väl till användning den soliga och varma delen av sommaren. Där solstrålarna blivit för skarpa för ömtåligt skinn men värmen får en att inte vilja gå in. Då kan man sitta ute i skuggan, bli smekt av en  ljum bris, njuta av den finaste av årstider.

Fast så årstidsbundna tycker vi inte att markiser är, solstrålar kan vara både skarpa och varma året runt. Därför kan du behöva skydda barnskinn eller annat känslig som möbler eller konst från blekning året runt. För fina rum med stora fönster kan råka ut för en värmechock alla dagar.

Förutom sommaren finns det andra ögonblick som vi tänker på där markiser gör den där skillnaden.  Exempelvis den intensiva vårdagen, fullt pyssel i trädgården, fika, rulla ut markisen till lagom skydd för solen eller den lite snåla vinden. Det är mysigt.
Att på samma sätt efter en lång svamppromenad dröja sig kvar utomhus, sitta under markisen och rensa, kanske ha en värmare på och bara fånga höststämningen.
Tillfällen där markiser passar fint.

Modeller

Vi har markiser i flera olika modeller: terrassmarkiser, pergolamarkiser, balkongmarkiser, fönstermarkiser , vertikalmarkiser och nu senast, fristående dubbelmarkiser. Det finns ett stort utbud mönster och färger med färgsamstämda metalldelar och många installationsmöjligheter. De kan styras automatiskt, manuellt för hand eller med fjärrkontroll. Alla kan anslutas till smarta hem.
Därför är dessa”flexibla extratak”  de mest omtyckta solskyddet utomhus och pryder sin plats över fönster eller terrass.

Duken till markiser

Alla vävar i våra markiskollektioner är tillverkade av spinnfärgad akryl. Det fina med att vävarna är spinnfärgade är att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, detta ger en helt genomfärgad tråd. Därför håller vävarna i våra markiser en färgäkthet på 7–8 på en 8-gradig skala, alla vävar är smuts- och vattenavvisande. Den håller stilen i många år.
På grund av att markiser påverkar utseende betydligt på huset eller fastigheten, är det av betydelse att finna den markis och funktion som passar bäst till just ditt hus. Hos oss på Fönsterdesign finner du ett stort utbud just för att passa alla typer av hus.

I våra två butiker i centrala Stockholm har vi idéer, erfarenhet och fantastiskt mycket markiser att titta på. Om så önskas finns montörer som kan bokas. Vi har diplomerade solskyddstekniker.