fbpx

Vertikalmarkiser/screenmarkiser – 30% rabatt på alla produkter om du beställer innan 1 mars.

Vertikalmarkisen är praktiskt solskydd som tillåter fri sikt samtidigt som den stänger ute en mycket stor del av solstrålarnas värme och håller det svalt inomhus på sommaren.

Vertikalmarkisen har smidiga profiler och påverkar därför fasadens utseende väldigt lite och kan beskrivas som en rullgardin på utsidan av fönstret, anpassade för sol, vind och vatten.

Screens

Vertikalmarkiser/screenmarkiser passar alla typer av byggnader


Vi har både traditionella och vindtäta versioner av vertikalmarkiser och screenmarkiser i sortimentet. Här har vi att göra med en mycket flexibel lösning som kan skräddarsys efter dina speciella önskemål och formella krav på ditt solskydd.

Samtidigt har vi alltid ett stort fokus på att alla våra lösningar ska hålla hög kvalitet. I det ingår också att kunna anpassa och skräddarsy produkten till den specifika byggnaden med vertikalmarkiser och screens.

Därför använder vi också alltid aluminium av hög kvalitet, motorer med lång livslängd och väderbeständiga dukar samt plastkomponenter i de bästa materialen och lackering som håller länge.

Vertikalmarkiserna kan levereras till alla typer av kunder, oavsett om det är privata hem eller företag, institutioner, sjukhus eller hotell etc.

Maria Parkskolan Helsingborg

Solskydd utomhus är effektivt och mest hållbart


En vertikalmarkis kan monteras på insidan av huset och styrs här manuellt eller med fjärrkontroll. Men de allra flesta vertikalmarkiser är monterade på utsidan av byggnaden.

Solskydd utomhus är alltså den mest effektiva formen av solskydd. Det är både med hänsyn till att minska energiförbrukningen och till ett förbättrat inomhusklimat.

Och bara av denna anledning är vertikalmarkiser och screens ett viktigt och varaktigt positivt bidrag till en av 2000-talets största utmaningar: Hållbarhet och grön omställning.

Vertikalmarkiser för Nordens stora glasfasader

Det gäller inte minst i Skandinavien och den nordiska byggtraditionen med våra många stora glasytor och råa byggmaterial, till exempel betong.

Solskydd utomhus är bäst på att hålla värmen borta från huset och undvika överhettning av byggnaden.

Det bromsar helt enkelt ner solens skarpa strålar innan de når glaset och värmer därmed inte upp själva byggnaden och rummen inuti i onödan. Kort sagt ser de till att dina rum är bekväma och svala att vistas i.

Maria Parkskolan Helsingborg

En estetisk form av solskydd 

Därmed får man också ett bättre inomhusklimat, större komfort och ett bättre energikonto i slutänden genom att använda en solskyddslösning som vertikalmarkiser/screenmarkiser.

Välbefinnande är idag ett måste för ett attraktivt arbetsliv eller bara större komfort i hemmet. Även här är vertikalmarkiser/screenmarkiser ett mycket bra alternativ.

De har flexibla profiler och kan anpassas till alla fönsterkonstruktioner. Profiler som samtidigt gör dem till en diskret, snygg och elegant form av solskydd för det moderna arbets- och hemmalivet.

Släpp in dagsljuset och undvik bländning

Dessutom gör den höga flexibiliteten att du själv kan justera hur mycket eller lite dagsljus du vill ha vid en given tidpunkt på dygnet, så att du slipper bländning på datorskärmar och liknande.

Eller så kan du välja att ha en central och motoriserad styrning av hela byggnadens solskydd, så att du dokumenterat kan minska den totala energiförbrukningen med upp till 30 %.

Vertikalmarkiser/screenmarkiser är kort och gott en vettig lösning för väldigt många parametrar.

Både när det gäller design, estetik och funktionalitet. Och med avseende på energi, inomhusklimat och gröna hänsyn som är en viktig del av lösningen som solskydd för framtidens mer hållbara byggande.

Vertikalmarkiser/screenmarkiser passar för:
Stora, höga fönster på större byggnader som flerfamiljshus, sjukhus och hotell.

Fördelar med solskydd inomhus:
Vertikalmarkisens flexibla profiler gör att den är diskret och elegant på fasaden och passar de flesta fönsterkonstruktioner.

Väven finns i många olika färger och med olika transparens så du kan välja hur mycket dagsljus du vill släppa in.

Vertikalmarkisen stoppar solens strålar innan de når glaset om de monteras utomhus, vilket minskar värmeöverföringen och håller din lokal eller ditt hem svalt.

Denna typ av markis maximerar kombinationen av ljus och utsikt och behöver väldigt lite underhåll.

Montering/styrning
En vertikalmarkis monteras vanligtvis utomhus men kan även monteras inomhus och styras med manuellt handtag eller fjärrkontroll.

Även på denna typ av markis kan man välja att ha en sol- och vindsensor så att markisen automatiskt ändrar läge efter väder.

Butik Södermalm
Wollmar Yxkullsgatan 15C
118 50 Stockholm
8-668 14 20

info@fonsterdesign.se

Öppettider
Måndag till Fredag.
09.00-17:00 

Butik Södermalm
Wollmar Yxkullsgatan 15C, 118 50 Stockholm
08-668 14 20
info@fonsterdesign.se

Öppettider
Endast bokade konsultationer i vårt showroom. Maila eller ring oss för att boka ert besök.

Butik Södermalm
Wollmar Yxkullsgatan 15C, 118 50 Stockholm
8-668 14 20, info@fonsterdesign.se

Öppettider
Måndag till Fredag.
09.00-17:00

Endast bokade konsultationer i vårt showroom.
Maila eller ring oss för att boka ert besök.