Heminredning

För oss är  heminredning med solskydd | insynsskydd invändigt en självklarhet för att höja komforten. Du ökar din integritet, justerar temperaturen, stänger ute ljuset och sänker ljudnivån. Detta är funktioner vi har behov av i alla rum, hela året.

Inredning med panelgardiner

Hotellets sparsmakade inredning spänner mellan mörkt, varmt trä till vänligt snäckskalsfärgade delar. De varma och vänliga delarna står ömsom parade eller staplade och skapar rum i rummet. De liggande rektanglarna bekräftar varandra och bildar en distinkt men varm och avslappnad atmosfär.
Till de stora fönstren har kunden valt panelgardiner. Tack vare storleken på panelerna, 1200×3000 mm, de stora stående rektanglarna bryter det horisontala mönstret men bibehåller den rofyllda atmosfären, de dämpar också efterklangen betydligt. Tack vare den transparenta väven, Lima 7425, bibehålls utsikten och ljusinsläppet. Insynen minimeras.
Vi bockar och bugar för ett klockrent resultat.

Heminredning med hissgardiner

Hissgardiner är, får man säga, en traditionell gardin, på engelska Roman Shade. Förmodligen har den funnits i många hundra år. På bilden i bildspelet bredvid, den limefärgade, har kunden valt nya mycket transparenta vävar tillsammans med brett avstånd mellan lattor och svarta detaljer; allt annat än traditionellt. Resultatet är en gardin som reglerar ljusinsläpp, insyn, ökar komforten i form av minskat kallras och dämpar akustiken utan att tappa kontakt med omvärlden. Tradition tillsammans med nya material och inredningsidéer. Vi tycker resultatet är strålande.

Inredning med träpersienner

Här vid sidan bland bilderna ser du två fina exempel på att tänka utanför boxen, eller skall vi säga fönsternischen. Två exempel där kunden valt att låta träpersienner bli en betydande del av sin heminredning.
Med en väl tilltagen bredd utanför fönstren och höjd från golv till tak står dom sig väl för sig själva. Breda lameller i valnöt, 89 mm, och med breda matchande stegband blandar de sig så väl med den övriga inredningen, så väl att vi kan tro att det var möblerna som skulle matcha träpersiennerna.
Men en persienn är inte bara en persienn det kan också vara en läcker del av din inredning. Vi tycker det finns en tydlig trend att hemmen och kontoren möbleras och dekoreras sparsamt. Med få inredningsdetaljer i ett rum kommer de som finns där att få större betydelse. Första tanken är kanske att smyga in solskyddet i fönsternischen lite diskret. Ha, varför inte välja en spännande färg, ett fräckt mönster  och dubbelt så stor som fönstret och låta den ta ordentligt med plats.
Under gardiner och persienner finns produkter för inomhusbruk. Under markiser för utomhusanvändning. I våra butiker har vi mycket att titta och känna på. Idéer och visioner har du.