Insynsskydd

Se ut men inte in med insynsskydd

Under den mörkare delen av året har allt fler kommit att älska insynsskydd. Eftersom många hem och kontor har allt större fönster, ibland hela fasader, är ett väl anpassat insynsskydd till fönster en riktig komforthöjare. Det är skönt att komma hem, klä sig som man vill och göra vad man har lust med – utan att vara iakttagen. Det får dig att slappna av och känna dig bekväm, friare.
Ett insynsskydd har denna funktion tillsammans med ljusreglering och klimatkontroll. Några av funktionerna används dagligen både hemma och på jobbet.
Insynsskydd, som vi är specialiserade på, är i huvudsak gardiner och persienner som används på insidan av ditt fönster. Vi har produkter som monteras på utsidan som markiser och fasadpersienner. Här vill vi lyfta fram den komfort och den estetiska kvalitet ett insynsskydd inomhus kan ge ditt hem året om.

Kallras

När luften utomhus blir kallare än inomhus kommer rutan att kyla luften som står mot den på insidan. Den kalla luften rinner ner efter väggen mot golvet och ersätts av rummets varma luft. Detta kallas kallras och kan motverkas av insynsskydd. I hur stor grad som kallras/värmeavledning förhindras beror på flera saker: vilken typ av insynsskydd du föredrar och graden av transparens. Man kan tänka sig max isolering med ett helt tätt material, men då förloras utsikten. Men det kan vara till fördel att välja någonting genomskinligt som kan vara nerrullad mer. Inte lika isolerande, men utsikt hela tiden.
Bäst skydd för kallras eller minskad värmeavledning ger Duettgardiner. Beroende på val och egenskaper har vi sett uppgifter att Duettegardiner kan ge upp till 46 procents minskning av värmeavledningen. 

Mörkläggning

Insynsskydd passar utmärkt för mörkläggning i fönster. Även här har kunder olika önskemål eller behov. Anledningen kan vara att visa bild eller film med bra kvalitet till exempelvis konferensrummet eller hemma. Filmälskare, med egen hemmabio, som vill gå hela vägen, föreslår vi ljusslussar för att få bort de små ljusstrimmorna mellan mörkläggningsgardinen och fönsterkarmen.
En annan vanlig orsak att skaffa insynsskydd är att få det mörkare i sovrummet. Ett mörkt, tyst och svalt sovrum ger bästa förutsättning till god sömn. Inte vill man väl vakna vid tretiden en ljus sommarnatt?!

Ljuddämpande

Våra insynsskydd för fönster är olika mycket ljuddämpande. Persienner har nästan ingen ljuddämpande effekt alls på inomhusljud, men viss dämpning på ljud som kommer utifrån. Ett insynsskydd med dubbla vävar såsom Duettegardinerfacettegardiner, silhouettegardiner eller effektgardiner ger tydlig skillnad. Också traditionella sydda gardiner dämpar ljud.

Utvecklingen
På senare tid dessa produkter utvecklats i allt högre takt. Vi tänker särskilt på vävar som under tid tillkommit och blivit allt intrikatare  i färg, form  och transparens. Men också handhavande  med barnsäkerhet, fjärrstyrning och komfort. Bland annat behöver du inte nödvändigtvis hissa insynsskyddet uppifrån och ner. Det går alldeles utmärkt att börja nerifrån och upp.
De finns i hundratals varianter, färger och material. Här ser du ett urval av sortimentet.
Välkommen in i våra butiker så kan du känna och titta på kollektionerna.