Lamellgardiner

Lamellgardiner en högrest skönhet

Det är något storslaget med lamellgardiner där de hängande lamellerna som börjar vi golvet och sträcker sig flera meter upp mot taket. Beroende på gardinens bredd och höjd tillsammans med lamellernas bredd har du en goda möjligheter att påverka det uttryck/känsla du vill åstadkomma i rummet. Ett litet fönster med breda lameller jämfört med ett stort fönster med smalare lameller eller tvärt om ger stora  skillnader. Föreställ dig ett brett fönsterparti med höjd där lamellerna i gardinen är riktigt breda, jag ser pelargångar i Italien.

Ordning och reda med lamellgardiner

Vi ser lamellgardiner i konferensrum, hotell, museer och, ja även i kyrkor där de på ett praktisk och snyggt vis reglerar insyn och ljus. Det vertikala uttrycker ihop med de textila lamellerna ett mjukt men bestämt intryck av ordning.
Fler och fler bostäder, studios och hus har stora fönsterpartier, ibland öppna sektioner i två våningar från golv till tak, där har lamellgardinerna ett självklar plats. Det är härligt med ljus och öppenheten men efter ett tag kommer du få behov att reglera solljus och insyn för att må bra. Det är gott att kunna välja.. Med lite omsorg kommer de att göra rummet vackrare och behagligare.

ljus och öppenhet

Längden på skenan som håller de vridbara lameller kan göras lång, om så behövs kan en dubbelinstallation göras där gardinerna möts på mitten.

Det finns över 200 vävar i olika färger och transparans

Våra lamellgardiner kan på ett snyggt och enkelt sätt exempelvis täcka stora fönsterpartier även med oregelbundna former, eller använda som en rumsavdelare. Hos oss på fönsterdesign finner du ett stort utbud vävar, färger och modeller, för att passa i ditt hem. Det fantastiska med lamellgardiner är att de fungerar både som en praktisk lösning för solskydd|insynsskydd och som en inredningsdetalj som tillför ett hem en luftigt, ren och modern känsla.

Lamellgardiner från oss finns att välja på i många olika varianter, och våra kollektioner av textilier sträcker sig från ljusa, transparenta till mörka textilier, och finns däremellan i en rad olika färger. En lamellgardin kan enkelt anpassas till många olika utföranden som till exempel sneda eller lutande fönster, och genom enkel vinkling av lamellerna bestämmer du själv hur ljuset skall falla in i rummet när de väl är på plats. Våra lamellgardiner finns med 63, 89, 127 och 250 mm bredd. Och du kan också välja om de ska vara motorstyrda eller inte.

Välkommen in till i någon av våra två butiker i Stockholm för att ta reda på mer.