Hissgardiner

Höjd komfort med hissgardiner

Hissgardiner är, får man säga, en traditionell gardin, på engelska Roman Shade. Förmodligen har den funnits i många hundra år. Dessa gardiner fungerar utmärkt som solskydd och insynsskydd. Hissgardiner har över tid utvecklats att följa sin tid i design, material och manövrering. Nedfirad kan gardiner skydda mot insyn (vävar finns från flortunna till mörkläggande) och upphissad bli den en snygg luftig detalj i rummet. Resultatet är gardiner som reglerar ljusinsläpp, insyn, ökar komforten i form av minskat kallras och dämpar akustiken utan att behöva tappa kontakt med omvärlden. Läs mer om våra insynsskydd.

Massor av färger och kvaliteter på vävar

Du väljer mellan mönstrade, enfärgade, olika grader av genomskinlighet på väven, enkla eller exklusiva vävar, dubbelväv för olika färger på in och utsida, med eller utan lattor, olika avstånd mellan lattor, färgavstämda detaljer, lina eller elektrisk styrning. Kombinationerna är många och får hissgardiner att passa i såväl traditionella som nutida inredningar.

Tänka fritt kan vara stort

Första tanken är att smyga in hissgardiner i fönsternischen lite diskret. Men varför inte välja en dubbelt så stor som fönsternischen och låta den ta ordentligt med plats. Kombinera det med en spännande färg, ett fräckt mönster  och måttanpassade. På så sätt får du en personlig dekoration som har flera bra funktioner precis som möbler. Våra hissgardiner är av högsta kvalitet i alla delar med resultat att de håller länge. Även det med egenskaper som bra möbler har.

Vi har fått in bilder på nya hissgardiner. Här ser du dem i nya miljöer och exempel där överlisten går att hissa ner. De går justeras uppifrån och ner eller nerifrån och upp.

Tradition tillsammans med nya material och inredning. Kombinationer i vävar och de övriga delarna är enorma. Under fliken heminredning kan du se kundens resultatet efter att ha valt en eteriskt tunn väv parat med svarta detaljer i ett limegrönt rum.  Vi tycker det är urläckert.

Under solskydd nämner vi de praktiska fördelar dessa gardiner ger. I våra butiker har vi mycket att titta och känna på. Idéer och visioner har du.

Här kommer att finnas en länk med mycket bilder på hissgardiner snart,