Gardiner

Gardiner – kärt barn, många namn

De gardiner som är mest uppskattade är hissgardiner, rullgardiner, duettegardiner, plisségardiner, lamellgardiner, panelgardiner och måttbeställda sammetsgardiner. Våra kunder söker en praktisk, funktionell och kostnadseffektiv lösning för sitt solskydd, insynsskydd, hindrar kallras, komfort, inredningsdetalj eller som rumsavdelare.

Flertalet av dessa är lätta att reglera och att rengöra. Med rätt val av produkt och korrekt installation får du perfekt funktion som håller mycket länge.

Stoppa strålning

Ett solskydd hindrar uv-ljus som bleker färger i möbler, konst och böcker. Det är också så att det kan bli för mycket sol eller snarare värmestrålning och i kombination med dagens stora fönster blir outhärdligt varmt om man inte har installerar luftkonditionering. Med gardiner som passiv klimatkontroll anstränger du miljö och plånbok mycket mindre. Detta kanske särskilt gäller för en arbetsplats där anställda skall trivas och producera. 

Hindra insyn

Insyn kontra utsikt är en aspekt som alltid blir aktuell när det kommer till val av väv. Önskemålet är minimal insyn och maximal utsikt, vi har mängder av vävar som tillmötesgår alla önskemål.

Kalla kårar

Blir det lite kallt om ryggen när du sitter  i soffan, får du ta på dig när du närmar dig ytterdörren? Detta benämner vi kallras, med rätt val av gardiner minskas kyleffekten radikalt vid fönstret eller ytterdörr. Det finns gardiner som kan minska kyleffekten mer än 50%. Det höjer komforten och sänker uppvärmningskostnaden.

Ljudet

En vänthall, en flygplats, ett minimalistiskt inrett vardagsrum har som oftast inte något som absorberar ljud. Ni vet hur det låter, ljuden flyter ihop, hög volym, får anstränga sig att höra detaljer, till slut ringer det i öronen. Med ljudabsorbenter, som till exempel gardiner kan du styra akustiken, kontrollera oljuden och få en miljö där personer blir lugnare och mer bekväma.  Detta stämmer i både offentliga som privata rum.

Gardiner gör skillnad

Det är klar att en flortunn rullgardin inte kan mäta sig med dubbelt sydda sammetsgardiner  i vissa avseende. Men för att kunna se ut och ändå få de övriga funktionerna så är en tunn rullgardin inte så dum. På andra sidan skalan har du tjocka sammetsgardiner som stänger ute allt ljud och dämpar ljudet inne så att ljudet blir tydligare och skapar en skön atmosfär.

Köp gardiner så slår du fler än två flugor på en smäll.