Smarta hem

Smarta hem …

Smarta hem eller “internet of things” är ett begrepp som syftar på apparater och utrustning som går att fjärrstyra.
Apparaten eller utrustningen kan också skicka information tillbaka med hjälp av sensorer och lägeskännare, till exempel vilken temperatur det är eller om något är öppet/stängt. När du samordnar tvåvägs- kommunikationen kommer du att se status, övervaka förutsättningar, skapa premisser och såklart styra din utrustning.

På jobbet – nu hemma

Denna teknik har funnits ett tag men har tidigare krävt stora investeringar. Därför har vi bara stött på dessa anläggningar på jobbet tidigare, hos större kommersiella företag, kontor, hyreshus mm. som har kunnat räkna hem fördelarna med investeringen. Läs om Bravida.
Nu har utvecklingen gett mindre och mer kostnadseffektiva delar som är klipska, digitala och skalbara. Med ett  bra pris och enkel installation är de nu tillgängliga för alla smarta hem.

Barnsäkert och framtidssäkrat

Med våra smarta gardiner, smarta persienner och smarta markiser börjar ditt smarta hem. I varje smart solskydd/insynsskydd sitter en diskret monterad och direkt anpassad radiomotor. Radiomotorn har tvåvägskommunikation, trådlöst via Wi-Fi  och kan strömförsörjas på ett flertal sätt, med eller utan kabel. Allt utifrån förutsättningar och önskemål.
Att idag vid köp av gardiner, persienner eller markiser se till att installera med radiomotor är att framtidssäkra ditt hem. Utan linor, kedjor, dragstänger eller annan manövrering har du på köpet en barnsäker installation.
Det finns en radiomotor till alla våra produkter. Nu har du tagit första steget till ditt smarta hem.

Nära eller långt borta

Med en fjärrkontroll med Wi-Fi kan du styra solskydd/insynsskydd en och en, eller flera produkter samtidigt. Ute, inne eller i flera rum. En lite enklare installation där du behöver vara i närheten för att kunna styra.

Smarta hem –  internet – stora möjligheter

Med radiomotorer i  dina gardiner, persienner och markiser kan du nu para ihop alla produkter i en hub/router/knutpunkt som kan kommunicera med internet. Genom internet kommer du nu att kunna se och styra din anläggning oavsett var du är. Med smarta appar i dina smarta bärbara, android-, iOS-, eller datorenheter, kan du på ett överskådligt sätt utnyttja dina solskydd/insynsskydd på ett effektivare sätt. Behöver vi säga att det är bekvämt, väldigt bekvämt?
Självklart kan du nu direkt via appen hissa upp, ner eller vinkla dina produkter med appen och internet. Men systemet kan mer, mycket mer.
Med smart mjukvara och delarna i ditt smarta hem har du möjlighet skapa flera scenarier/situationer som med timer eller ett knapptryck resulterar i ett mer eller mindre komplext arrangemang av dina gardiner, persienner och markiser. Ditt smarta hem höjer komforten och känsla av lugn i vardagen. Några exempel:

Morgon – Du har ställt väckarklockan på 7.00 och appen på 6.30. Då kommer gardinerna att gradvis släppa in mer och mer ljus. I ditt rum eller i alla rum. Mjukstart på dagen.

Chilla efter jobbet – Vid den tid som du bestämt går dina halvtransparenta gardiner ner samtidigt som terrassmarkisen går ut. På med myskläder och varva ner en stund på bästa utehänget; din altan.

Hemma men ändå inte där – Persienner går ner, efter en stund vinklas de om. Senare rullas markiser ut, för att efter en bra stund går gardinerna i vardagsrummet upp. “Någon” är hemma men det är inte du.

Smarta hem på riktigt

Din installation kan kompletteras med trådlösa sensorer. Då får du möjlighet att automatisera flera funktioner i ditt smarta hem. Du sätter upp villkoren, anläggningen sköter sig själv.

Solsensorn kan säga till när det är för mycket ljus för textilier, konst och annan inredning för att hålla färgen. I skyltfönster eller på arbetsplatser kan det bli så ljust att det är omöjligt att jobba.

Temperatursensorn kan vid given temperatur skicka ut markiser, fälla ner persienner eller dra för en gardin för att hålla idealtemperatur.

Vindgivaren kan ge signal till systemet att skicka in markisen vid vindstyrkor skadliga för en utrullad markis. Givetvis kan den rullas ut igen när sol, vind och temperatur tillåter. Automatiskt.

Vi arbetar med de största och mest välrenommerade leverantörerna.

Utom kontroll

Med ovan nämnda förutsättningar kan ditt smarta hem byggas på mycket mer, med klimatanläggningar, ventilationer, övervakningskameror, rörelsedetektorer, belysningar, grindar och dörrlås. Mer kommer varje dag. Så blir ditt hem praktiskt och mer energieffektivt.
Ett riktigt smart hem.

Knapp-BroschyrRKnapp-TekInfrR