Aktuellt

Jobb för montörer

Vi söker montörer för solskydd/insynsskydd.
Arbetet består huvudsakligen i att montera gardiner, persienner och markiser.
Vi vill att du tycker det är roligt att jobba självständigt, ta ansvar, träffa kunder och ha känsla för god service.

Ditt arbetsområde är Storstockholm och du gör montage i bostäder och i kommersiella lokaler.
Du har körkort, hantverkserfarenhet, känsla för material och är bekväm med att träffa kunder.
Hör av dig till Mikael Nylund eller Kenneth Stål, 08-668 14 20.
info@fonsterdesign.se

Fastighetsägare, dags att se bakåt.

Med sommaren 2018 i minnet, rekordvärme och många lidande hyresgäster är det nu tid att vara förnuftig och blicka framåt.

Hälsovådligt hett

De höga temperaturerna och den tid värmen varade kom som en överraskning för de flesta. Många arbetsplatser och bostäder saknade solskydd eller hade undermåliga klimatanläggningar vilket gjorde det olidligt varmt, både på arbetet och hemma. Hälsovådligt hett.
Många tyckte att gränsen var nådd.

Dags att se bakåt för att kunna planera framåt.

Aldrig har så många klagomål registrerats hos Arbetsmiljöverket, Fackföreningar, Folkhälsomyndigheten, Hyresgästföreningen. Detta resulterade i att de fastighetsägare som hade möjlighet fick lösa det temporärt, med fläktar och kylanläggningar som snabbt tog slut. Det är inte den bästa lösningen för hyresgäster, klimatet eller ekonomin.

Planera nu

Fördelarna med att planera nu kan inte underskattas. Arbetet med att ta fram fastighetens skydd för solvärme rymmer flera aspekter önskemål; effektivitet, olika monteringar, utseende, funktion, ekonomi. Du kanske vill ställa frågan till hyresgästerna för att få största kundnöjdhet. Vi har kunskap, information och tar fram underlag till rätt beslut för alla.

Perfekt passivt solskydd

Att installera våra solskydd/insynsskydd är det bästa första steget till en bra klimatanläggning. Våra passiva solskydd hindrar inte bara solvärmen, de påverkar också insyn, ljus, ljud, UV-strålning. Valet av typ, material eller placering påverkar resultaten och det estetiska.
Vi har det som behövs från groende ide till färdiga montage.

Stort utrymme till egna val

När solen skiner föredrar vi ju att stänga ute ljuset för ökad komfort. Under den mörkare delen av året vill vi se ut utan att någon ser in, behagligt utan att vara instängt. Här finns stort utrymme att välja bland vävar, färger och transparens. Exempelvis innehåller kollektionen Duettegardiner över 400 gardiner som släpper igenom så mycket som 78 procent ljus, till att vara helt mörkläggande. Släpp fram ett bredare tänk.

Moderna markiser

PASSA PÅ NU! Aldrig har det varit så enkelt och prisvärt att köpa och installera terrassmarkiser med riktigt kompetent styrning. Markiser styrs automatiskt av sol, vind, skakningar, tidpunkt på dygnet eller andra personliga preferenser. Allt styrs och övervakas med appen i din smartphone. Finns för Android och iOS.
Tack vare det trådlösa delarna blir installationen smidig och med få ingrepp på fasad och interiör.

Komfortpaketet
I paketet erbjuder vi vår kraftiga terrassmarkis 1800 tillsammans med den senaste trådlösa tekniken för styrning. Lätt och överskådligt styr du flera funktioner och får kommandot bekräftat tack vare tvåvägskommunikation.
I vårt komfortpaket förutom terrassmarkisen är:

Connexoon – Styr solskydd via smartphone, ställ solvärden och skapa scenarion mm.  Spara enkelt dina favoritinställningar på ett smart sätt. Extremt enkel att installera och prisvärt. Du ansluter denna till ditt lokala nätverk.

Eolis -Trådlös, batteridriven vindsensor. Ställ vindvärdet direkt på sensorn.

Eolis 3D – Trådlös, batteridriven skaksensor.

Sunis -Trådlös, batteridriven solsensor. Sätt enkelt olika solvärden via appen.

Smoove – Trådlös, batteridriven väggbrytare. Väljare för auto/manuell: slå på och av solfunktion på solskyddet.

Utbyggbart
Med detta grundpaket som bas kan du komplettera och styra fler markiser. Upp till 20 st.

På plats

Nu kan du se hela kollektionen rullagardinsvävar i våra butiker, signerade von Brömssen/Sandatex. Figurativa, abstrakta, tredimensionella och alldeles underbara mönster. Kom och rulla ner en Pärlhöna, dra en Twist eller boka en Bok. Välkomna.

Nyheter i närbild

2008 lämnar Emma von Brömssen HDK – Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg  med en Master of Design. På den vägen är det.

Mönsterdesign, som är i fokus för Emma, hamnar oftast på tapeter eller textilier där mönster kan bestå av fåglar, växter, växtfibrer eller blad. Suggestiva, repetitiva och inspirerade av en ostasiatisk mönstertradition gör resultatet överraskande.

Lena Blomgren, marknadsansvarig på Sandatex säger:
– Att valet föll på Emma von Brömssen var självklart. Vi har länge beundrat Emmas känsla för mönster och design. Vi tror att hennes design är de nya klassikerna.

Välkänd heminredningstidning säger:
– EMMA VON BRÖMSSEN ÄR ÅRETS STJÄRNSKOTT! Hennes tapet- och textilmönster förtrollar och fascinerar.

Kollektionen består av fyra mönster; Wisteria, Bok, Twist och Pärlhöna. Alla mönster finns i flera färgställningar. Blått, grafit, dovgrönt, grått och beige.

Wingline

Ett lyft för terrass, trädgård och uteservering.
Här är lite komprometterande fakta som fått upp ögonen på oss här på Fönsterdesign. En fristående dubbelmarkis med max utfall på 4,5 meter åt varje håll. Väven lindas upp på en gemensam trumma i en kassett, kompakt lösning och bra skydd.

Enligt vår källa är max skyddande yta totalt 58 m2. Det blir utrymme för ca 40 gäster under tak, monteras den i trädgården finns det utrymme till både matplats och plats att chilla på.

Beroende på användningsområde kan dubbelmarkisen anpassas anmärkningsvärt mycket. Till exempel kan Wingline levereras med 2.6 m, 3 m eller 3.4 m pelarhöjd och i kombination med utfallets vinkel som kan justeras mellan 5° och 30°. Det är inte svårt att föreställa sig att en 2.6 m pelare med utfallsvinkel 30° alternativt 3.4 meter och 5° så har du här två helt olika stilar.
Levereras alltid med motor och fjärrkontroll.

För er som vill öka komforten eller förlänga säsongen kan en manuellt nedrullbar variovolang beställas extra. Wingline kan också levereras med belysning och värme.

Pergoline Pergolamarkiser Terrasstak

Pergolamarkiser är trots sin diskreta design duktig på att skydda stora ytor. Maximal storlek på markisen är 6×6 m, 36 m² för en sektion. Det är tack vare stabil främre del, fasta sidoskenor, pelare och fixerad infästning som det resulterar i ett stort stabilt tak. Sidoskenorna har integrerade rännor för vattenavrinning.

Aluminiumdelararna är pulverlackade och väven är av högsta kvalitet, som vår övriga kollektion markisvävar. Vi levererar som standard Pergoline med motor och fjärrkontroll. Pergolamarkiser kan kompletteras med vindautomatik, infravärme, belysning och fler sektioner såklart.

Den kommer att förgylla livet i trädgården och älskas av restauranggäster som vill ta sig en nypa frisk luft.

Bra – Bättre – Vertikalmarkiser

Vi har avslutat uppdraget att göra livet behagligare på Bravida. Vill kort berätta varför vi gillar Vertikalmarkiser så skarpt.

Bra för miljön både inne och ute. Stoppa värmestrålningen att ta sig in är mycket effektivare om solskyddet sitter utanför fönstret. En vertikalmarkisväv är till viss del transparent; det mesta ljuset tränger inte igenom vilket är bra på datortäta arbetsplatser. Transparensen gör att utsikten är kvar (vem vill inte ha den?). Det är bra för utemiljön  att en behaglig innetemperatur kräver mindre energi.

Bättre ekonomi. Vi vet att det krävs tre gånger så mycket energi för att kyla en fastighet än att värma den. Ett fönster släpper igenom mellan 800-1600 W/m² beroende på fönsterkvalitet. Installationen på Bravida består av 86 st vävar á cirka 5 m² och vi antar att fönstren släpper in 1200 W/m. En solig dag med en temperatur över 16 grader behöver man kyla ut 516 000 W. Med Vertikalmarkiser som solskydd stannar det mesta på utsidan. Klart att det påverkar energinotan.

Bäst är Vertikalmarkiser för de två tidigare argumenten och för att den är diskret, prisvärd och med automatik helt självreglerande. Vi tycker den är snygg också, både inifrån och utifrån. Här är lite mer coola bilder.

Första parkett på Slussen

Jobbet är klart med nya pergolamarkiser på Eken bar&matsal. Från sadeltakskonstruktion till en tandemlösning i tre sektioner för önskat utfall. Slussen är sedan nästan 80 år en central plats i stan, vad vi kan se så verkar Ekens uteservering bli detsamma, med lagom avstånd till det mesta. Här kan man sitta på första parkett och se Slussen uppdateras eller se Stockholm snygga skyline på lagom avstånd.

Nytt på Stureplan

Sturehof öppnar ny vinbar i Sturegallerian. Vårt uppdrag var att ta fram en pergolamarkis, tak,  på nästan 50 m² med specialtyck som matchar markisen på uteserveringen. Efter ritningar från arkitekter och Sturehof har vi tagit fram hårdvaran, väv har printats, elektriker, smeder och montörer engagerats. Igår, torsdag. 21/8 avslutade vi arbetet. Kan man få sig en öl! Invigning på fredag  29/8.